Yozgat’ın Sorgun Kaymakamlığı, Sorgun Belediyesi ve Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Sorgun Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarı törenle açıldı.

Sorgun Fuar alanında düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, sivil toplum kuruşlu temsilcileri, firma yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, fuarın 9-12 Nisan tarihleri arasında devam edeceğini ve yaklaşık 190 firmanın katıldığını söyledi. Arslan, “Sorgunumuz konumu itibariye ile çevre ilçelerimizle beraber tarımın merkezi haline gelmiştir. Bugün bölgemizin en büyük organizasyonlarından biri olacağına inandığımız bu tarım fuarını düzenlemekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sorgun’da bir tarım fuarı düzenleniyor olması her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de bilinçlenmenin başlandığının bir göstergesidir. Gerçekleştirdiğimiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Sorgun ve çevresine dinamizm getirecek bir özelliğe sahiptir. Sorgun’da katılımın çok geniş olacağına inandığımız bu fuara yaklaşık 190 firma katılmış olup, 150 bin ziyaretçi beklemekteyiz. Bu organizasyon ile bölgemizde tarımsal alanda yeni bir hamle yapmış, yeni bir hedef ortaya koymuş alacağız.” dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da konuşmasında, bu yıl ilki yapılan bu fuarın Yozgat’a, Sorgun’a faydalar getireceğini belirtti. Vali Yazıcı, “Dünyanın genel gidişatı az emekle, çok ürün elde etme makineleşme ile verimi artırmaktır. Bu tür fuarlarda verimli artırmaya önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu.

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş ise, tarımda makineleşmenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, tarım fuarının katkı sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi kısa bir gösteri sundu. Daha sonra, Vali Abdulkadir Yazıcı, İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, fuarın açılış kurdelesini kesip, stantları ziyaret ederek fuarda sergilenen ürünleri inceledi.