Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü'nün 14. çağrı dönemi başladı. Aydınlı yatırımcıları proje üretmeye çağıran İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, “Aydın’ın daha çok yatırım ve istihdam payı alabilmesi için daha çok yatırım ve proje üretmesi gerekiyor. Biz Aydın TKDK olarak, proje üreten ve faaliyete geçiren yatırımcılar için iç ve dış piyasada rekabet gücü sağlıyoruz. TKDK olarak yatırımlara ortağız ama kârlarına ortak değiliz.” dedi.

Aydın’da her geçen dönem proje sayısının arttığını belirten Koordinatör Çiftçi, destek almak isteyen yatırımcı ve proje beklediklerini söyledi. En çok proje üreten ilçenin Efeler olduğunu, en çok desteği ise Germencik'in aldığını belirten Erhan Çiftçi, ekonomik katkının yanında iş alanları açılmasını da sağladıklarını söyledi. TKDK olarak toplam yatırım tutarı 67,7 milyon TL olan 72 proje için 32 milyon TL hibe desteği sağladıklarını belirten Çiftçi, “Çağrı dönemlerine ait başvuru paketlerinin incelenmesi sonucunda uygun bulunan toplam 72 adet projenin sözleşmesi imzalanmış ve yatırımlar başlamıştır. Bu 72 adet projemizin bir kısmının yatırımları tamamlanmış ve hibe desteği sağlanmış, bir kısmının yatırımları devam etmektedir. 72 adet projenin toplam yatırım tutarı 67 milyon 727 bin 931 TL ve karşılıksız hibe desteği tutarı 32 milyon 89 bin 614 TL'dir. 10 Şubat 2015 Salı günü sona eren 13. başvuru çağrı döneminde ise toplam yatırım tutarı 41 milyon 531 bin 992 TL değerinde 38 proje teslim alınmıştır. Böylece 13. başvuru çağrı dönemi de dahil olmak üzere toplam mevcut proje sayımız 110’a ulaşmıştır. TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü olarak, tüm çağrı dönemleri sonucunda ilimize toplam tutarı 109 milyon 259 bin 924 TL olan yatırım kazandırmış olacağız.” şeklinde konuştu.

TKDK olarak, sözleşmesi imzalanan bu projeler sayesinde Aydın’da, doğrudan istihdam olarak 282 kişiye iş imkanı sağlandığını da belirten Çiftçi, “Bu projelerle yapılan yatırım alanlarında, sigortalı olanların dışında dolaylı istihdam olarak 101 kişi olmak üzere toplam 383 kişiye iş olanağı sağlanmıştır.” dedi.