Türk-İş Konfederasyonu, işçilerin bilinen tüm tepkisine rağmen kıdem tazminatında gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak düzenlemeleri işçilerin kabul etmeyeceğini vurguladı.
Türk-İş Başkanlar Kurulu, bugün konfederasyon genel merkezinde olağan toplantısını yaparak, çalışma hayatıyla ilgili gündemindeki konuları ve ülkedeki gelişmeleri değerlendirdi.
Toplantı sonrasını yayınlanan bildiride, işçi hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin ortadan kaldırılması, sendikal örgütlenmenin yaygınlaştırılması, çalışanların yaşama ve çalışma koşullarının iyileştirmesi doğrultusunda konfederasyon tarafından belirlenmiş ve yönetim kurulu tarafından en üst düzeyde yetkililere yazılı ve sözlü olarak iletilmiş olan talepleri, konusunda somut adımlar atılmasının beklendiği vurgulandı.

Çalışma hayatıyla ilgili gündeme getirilen bazı kanun taslakları, kamuoyuna yansıyan görüşler, yaşanan uygulamalar karşısında büyük bir kaygı duyulduğu belirtilen bildiride, işçilerin en kutsal kazanılmış haklarından olan kıdem tazminatının, bugün yine ve yeniden tartışma konusu yapılmak istendiğine dikkat çekildi. Türk-İş Başkanlar Kurulu bildirisinde, “Kıdem tazminatı, işçilerin ve sendikaların en duyarlı olduğu hakların başında gelmektedir. Kıdem tazminatı Türk İş Hukukuna 1936 tarihli 3008 sayılı İş Kanunu ile girmiştir. Bu hakkın aşındırılması değil, korunması ve geliştirilmesi temel yaklaşım olmalıdır. İşçilerin bilinen tüm tepkisine rağmen, kıdem tazminatında gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak düzenlemeleri işçiler kabul etmeyecektir.” denildi.
Kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşlerini bugün de muhafaza ettikleri dile getirilen bildiride TÜRK-İŞ’in en üst karar organı genel kurulda daha önce alınan kararlar tekrarlandı.