Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk firması Tepe Türkmen İnşaat, bu ülkede yeni bir ihale kazandı. Türk firması, Türkmenistan Sanayi Bakanlığı'nın Ahal vilayeti Derveze ilçesinde açtığı Cam ve Cam Ürünleri Fabrikası'nın anahtar teslimi ihalesiyle bu ülkedeki en büyük işlerinin birini aldı. Tepe Türkmen'e bu önemli projesinde, Edison Technologes KG Alman firması danışmanlık hizmete verecek.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda Cam ve Cam Ürünleri fabrikasının yapımına ilişkin karar imzalandı. Alman danışmanlık şirketi genel müdürü Edison Kasapoğlu, Bakanlar Kurulu'nda fabrikanın kapasitesi ve detayları hakkında bilgi verdi. Yeni fabrikada çeşitli cam ürünleri ve hazır ürünler üretilecek. Ayrıca, float cam olarak bilinen düz camın da üretilmesi öngörülüyor. Türk firmasının Türkmenistan'a kazandıracağı yeni sanayi tesisinde üretilecek ürünlerin ülke ihtiyacını tamamıyla karşılayacağı belirtildi.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Türkmenistan'ı gelişen bir sanayi ülkesine dönüştürmek istediklerini ve bu nedenle günümüz teknolojisiyle donatılan yeni sanayi tesislerinin inşa edilmesine daha fazla önem verileceğini belirtti. Türkmen lider ayrıca, fabrikanın yapımıyla 500 kişilik yeni istihdam kapısının açılacağını kaydederek, ülke ekonomisindeki bütün sektörler için ihtiyaç olan ürünlerin bu fabrikada üretileceğini kaydetti.

Tepe Türkmen şirketi daha önce, Türkmenistan'da birkaç projeyi devlete teslim etti. Şirket, son olarak Haziran 2014'te Türkmenistan'ın çeşitli bölgesinde 8 hububat depolama tesisini teslim etmişti.