ADANA (AA) - Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Türkiye'de herkesin 5G için beklediğini belirterek, ''Türk üniversiteleri, Türk iş dünyası, Finlandiya üniversiteleriyle işbirliği yapıp bu süreci atlatabilir'' dedi.

Vaskunlahti, özel bir otelde devam eden, Türkiye İnovasyon Haftası Adana etkinliği kapsamında davetlilere verdiği resepsiyonda yaptığı konuşmada, Finlandiya'nın bu platformla Türkiye’de ilk defa böyle bir ortaklık yaptığını söyledi.

Finlandiya'nın, Türkiye İhracatçılar Meclisi'yle (TİM),  İnovasyon Haftası'nı partner ülke olarak yürüttüğünü anımsatan Vaskunlahti, şunları söyledi:

''Finlandiya’da inovasyon çok önemlidir. Finlandiya’nın bu konuda insanlara sunabileceği ve Türkiye ile işbirliği yapabileceği çok şey var. Bu yüzden burada olmaktan mutluyum. Toplamda 5 tane konuşmacımız olacak. Hepsi genç, hepsi dinamik insanlar. Hepsi yeni bir düşünme şekli ortaya koyacak. Aynı zamanda Finlandiya’nın geleceğiyle ilgili bir üst yöneticimiz var. Bugünlerde herkes 5G için bekliyor. Türk üniversiteleri, Türk iş dünyası, Finlandiya üniversiteleriyle bir işbirliği yapıp bu süreci atlatabilir.''

Finlandiya Adana Fahri Konsolosu Hüseyin Nuri Çomu ise Adana’nın en büyük organizasyonlarından birisinin partneri olan Finlandiya’nın, Adana’daki temsilcisi olarak bugünü çok önemsediğini ifade etti.

Finlandiya’nın böyle bir etkinliğe davet edilmesinin en önemli iki sebebi bulunduğunu anlatan Çomu, ''Finlandiya’nın Türkiye’ye en yakın dostluğu gösteren ülke olması ve Avrupa Birliği ile ilgili her konuda Türkiye’ye çok büyük bir samimiyet ve doğrulukla destekleyen bir ülke olması'' ifadelerini kullandı.

Resepsiyona Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı davetliler katıldı.