Meyve-sebze yetiştiriciliğinde çok verimli topraklara sahip olan Türkiye'de yıllık ortalama 45 milyon ton yaş meyve sebze üretiliyor. Türkiye, bu haliyle dünyada önemli üretici ülkeler arasında yer aldığına işaret eden Olmuksan International Paper Genel Müdürü Ergun Hepvar, ürünün tazeliğini koruması için ambalajın büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yaş meyve sebze sektörünün en önemli fuarlarından Fruit Logistica, 141 ülkenin katılımıyla Berlin’de gerçekleşti. Fuara, 62 bin ziyaretçi katıldı. Türkiye’den fuara katılan oluklu mukavva ambalaj üreticisi Olmuksan International Paper'in Genel Müdürü Ergun Hepvar, yaş meyve-sebze sektörünün stratejik önemde olduğunu belirterek, Türkiye’de sektörün durumuna dair değerlendirmelerde bulundu. Hepvar, şunları dile getirdi:

“Türkiye, meyve sebze yetiştiriciliğinde çok verimli topraklara sahip ve yıllık ortalama 45 milyon ton yaş meyve sebze üretimiyle dünyada önemli üretici ülkeler arasında yer alıyor. Ambalaj, ürünün tazeliğini koruyarak taşınmasında ön koşullardan biri. Kaliteli, güvenilir ambalaj taşımacılıkta çok önemli. Biz bu fuarda özel tasarımımız olan V50’yi tanıtıyoruz. Gıda ile temasa uygun, sağlıklı, soğuk hava koşullarına ve yüksek neme dayanıklı, meyve sebzenin tazeliğini koruyarak raf ömrünü uzatan bir ürün. Ayrıca çevreci bir ambalaj çözümü olarak sektörde bir ilk."