Osmaniye'nin eski mahallelerinden Ulaşlı mahallesinin muhtarı Hüseyin Kara, Aksa Gaz ile yaptığı ikili görüşmelerin sonuç verdiğini belirtip, "Bayramdan sonra Aksa Gaz Ulaşlı mahallesinin ana arterlerine doğal gaz hattını döşeyecek" dedi.

Göreve gediği günden beri sürekli mahalle sakinlerinden 'neden bizim mahallede doğal gaz yok' şeklinde sorulara muhatap olduğunu belirten Muhtarı Kara, "Ulaşlı mahallesinde şu anda 1000 konutta yaklaşık olarak 7 bin kişi yaşamakta. Mahalle olarak hızlı bir şekilde toplu konutlaşmayla giden mahalleleri arasındayız. Aksa Gaz'ın bize verdiği bilgilere göre bayram sonu mahallemizin ana arterlerinin doğal gaz boru döşeme işi yalaşık olarak 1 ay içerisinde bitirilecek. Daha sonra abone durumuna göre konutlara doğal gaz hattı çekim işlemleri yapılacak." dedi.

Mahalle sakinlerinin önümüzdeki kışı doğal gaz ile ısınarak geçirmek için hazırlıklı olmaları konusunda uyaran Kara, "Apartman olarak gerekli görüşmelerin sonunda bina için hatlarının kararlarını almalarında fayda var. Kömür ve elektrik ile ısınmaya göre avantajlı yanları olan doğal gaz ile ısınmak için hazırlıklara başlamaları gerekmektedir." diyerek vatandaşlara doğal gaz müjdesini verdi.