Afyonkarahisar Valiliği tarafından hazırlanan lavanta yetiştiriciliği projesinin tanıtımı yapıldı. Lavantanın kozmetik, parfüm sanayi, ilaç, temizlik ürünleri ve birçok alanda kullanıldığı belirtildi.

Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında düzenlenen toplantıya sivil toplum kuruluşları, üniversite, belediye, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Güner, Afyonkarahisar’da üretilen bitkilerden elde edilen ihracat kalemlerinin arttığını, lavanta konusunda Türkiye’ye ve dünyaya örnek olabilecek zenginliğe, iklime, floraya ve araziye sahip bir il konumunda olduklarını söyledi. Güner, “Çiftçilerimize yeni bir gelir kalemi oluşturabilecek bir lavanta yetiştiriciliği potansiyeli şu anda ilimizde mevcuttur. Lavanta dendiği zaman biraz da akla çok nazlı, yetiştirilmesi sıkıntılı bir bitki türü geliyor. Her türlü desteği ve katkıyı il olarak topyekün oluşturmamız gerektiğini hissettim. Bu yönüyle özellikle ilçe belediye başkanlarını, kaymakamları, sivil toplum kuruluşlarını, oda ve borsa başkanlarını toplantıya davet ettim.” dedi.

Güner, Dazkırı Kaymakamlığı'nın lavanta yetiştirilmesi, öğretilmesi ve benimsenmesi konusunda çalışmalara başladığını, üniversitenin de gerekli destekleri vereceğini kaydetti.