Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ilin marka değerine katkı sağlamak ve yerel piyasanın canlanması amacıyla 'Van Shoppıng Fest' düzenlendi. 15 Mart-05 Nisan tarihleri arasında olacak alışveriş günleri kortej yürüyüşüyle başladı. Firmaların Van Shopping Fest etkinliği ile bünyelerinde indirim günleri, hediye çeki, çekilişler yaparak, alışverişin 20 gün boyunca teşvik edilmesi sağlanacak.

Van’da yüzlerce üyenin destek verdiği, kurumsal olarak Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği Van Shoppıng Fest (Alışveriş Festivali) günleri için kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş için Van Valiliği önünde toplanan kalabalığa Vali İbrahim Taşyapan, Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva eşlik etti.

Valilik binası önünden Sanat Sokağına kadar yürüyen kalabalık, eski Van Belediyesi binası önüne gelince bir süreliğine halay çekti. Sanat Sokağını gezen protokol daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Festivalin Van’a büyük katkı sunacağını belirten Vali İbrahim Taşyapan, "Dış ülkelerden misafirlerimiz geldi. Alışveriş onlar için çok önemlidir. Van TSO'nun öncülük ettiği ve katkı sunan esnafımızı, kurumlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah ilimize, yöremiz insanlarına ve esnafımıza bol kazançlar getirmesini diliyorum. Bunu daha geliştirerek ileriki yıllarda belki yılda iki defa yapma imkânı doğabilir." dedi.

Van’ın ekonomisini canlandırmak amacıyla 20 gün sürecek alışveriş festivalinin ilk defa yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya da "Kentimizin ekonomik durumunun bir durgunluk içinde olduğunu ve esnafımızın çeşitli anlamda şikayetlerinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Umarım bu festival kentimizin ekonomisine 20 gün boyunca büyük katkısı olur. Bu kentin ekonomisi bir takım çıkarlara feda edilmemelidir. Kentin ekonomisini olumsuz etkileyecek beyanatlardan hepimizin kaçması gerekiyor. Bu anlamda kentin ekonomisinin birileri siyasi kariyeri için feda etmemelidir. Van Ekonomi Zirvesini yine bütün kurumlarımızla beraber bu kentte yapacağız." diye konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise ticaretin bir ilin her şeyi olduğunu dile getirerek, "Van'ın bölgede yöneten yönlendiren bir misyonu olduğunu, bu şekilde kurumlarımızın da bu çerçevede bir rol model üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. 20 gün sürecek bu etkinliğimizin Van'a büyük katkı sunacağına inanıyorum. Nevruz'un da bahar havası içinde geçmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yüzlerce üyenin destek verdiği, kurumsal olarak Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği Van Shoppıng Fest (Alışveriş Festivali) ile perakende, turizm, yeme-içme, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörün harekete geçirilmesi amaçlanıyor. Firmaların Van Shopping Fest etkinliği ile bünyelerinde indirim günleri, hediye çeki, çekilişler yaparak, alışverişin 20 gün boyunca teşvik edilmesi sağlanacak. Van Alışveriş Günleri'nin özellikle 15 Mart-05 Nisan tarihleri arasında yapılmasının ana sebebi bu tarihlerde yoğun bir şekilde Van'ı ziyaret eden İranlı turistlerin kent ekonomisine sağladıkları katkının önemi ve gelen misafirlere iyi bir tatil geçirmeleri amaçlanıyor.