Osmaniyeli Veteriner Hekim Bünyamin Akın, yaralı yaban hayvanlarının bakım ve tedavilerinden kazandığı parayla 250 ceviz fidanı alıp köylüye dağıttı.

Doğayı ve yeşilliği sevdiğini ve her yıl kendi imkanlarıyla fidan alıp dağıtım yaptığını belirten Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği de yapan Bünyamin Akın, "Bu yıl ilk defa bu kadar çok fazla fidanı alıp vatandaşlarımıza dağıtımını yaptık. Doğadan kazandığımız parayı yine doğa için harcamış olduk. İki aylık süre içerisinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne gelen yaralı karaca, leylek, atmaca, kerkenez gibi yaban hayvanlarının tedavilerinden elde ettiğim gelirle 250 ceviz fidanı alarak Osmaniye' deki çiftçilere dağıtıyorum." dedi.

Geçen yıl da kendi imkanlarıyla aldığı 50 mandalina fidanını çiftçilere dağıttığını dile getiren Akın, “Bunu sürekli yapmaktaydım ancak bu sene ilk defa yaban hayvanların bakım ve tedavilerinden elde ettiğim gelirle çok sayıda fidan alıp dağıtımını yapacağız. Bu fidanları Erzin, Tüysüz, Kösreli, Aslanpınarı, Sayhöyük ve merkezde vatandaşlarımıza dağıtacağız." ifadelerini kullandı.