Yaşamın zıtlıklarını 62 tasarımla giysilere uygulayan KSÜ Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin, bir yılda hazırladıkları çalışmada ilginç tasarımlar ortaya çıktı. 

Hayal dünyalarını giysilerle birleştirerek yeni trend oluşturmayı hedefleyen öğrenciler, hüzün, mutluluk, yaşam, ölüm ve  annelik gibi kavramları yaptıkları tasarımlarla bütünleştirdi. 

Öğrenciler, hazırlayacakları tasarımlarla modada varolmak istiyor.

KSÜ Meslek Yüksek Okulu Moda Tasırımı Bölümü Başkanı öğretim görevlisi Esra Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaşamda zıtlıklar konsepti" konulu tasarım çalışması yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin, yaşamdaki zıtlıkları hayal dünyalarıyla yorumladığını belirten Çelik, "Öğrencilerimiz duygularını 62 tasarımla anlattı. Böylece kentte  ilk kez profesyonel bir çalışma yaptık. Çalışmalarla arkadaşlarımız yeteneklerini sergileme fırsatı yakaladı. Ürünlerinin beğenilmesi öğrenci arkadaşlarımızın özgüvenini artırdı. Moda kavramına tasarımlarla yeni bir trend getirmeye çalıştık" diye konuştu.

Moda kavramının popülerliğine işaret eden Çelik, yaşamda zıtlıklar konseptiyle yapılan çalışmanın modanın ne olduğunun görülmesi açısında da önem taşıdığını belirtti.

 - Zıtlıklar elbiselerde buluştu

 Moda çalışmalarını her yıl daha ilginç tasarımlarla zenginleştireceklerini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Bu çalışmada kimi arkadaşımız ölüm ve yaşamı anlattı. Mesela bir arkadaşımız gelinlikle kefeni birleştirdi. Bir başka çalışmada kefen bezi giysiye adapte edildi. Bir arkadaşımız matem giysisini çiçeklerle donattı, hüzün ve matemin zıtlığını kullandı. Bir başkası annelik duygusunu giysiye döktü. Bütün bunlarla birlikte yaşam ve ölümü modayla anlattık.  Arkadaşlarımızın yorum farkı ve algılarına göre ilginç eserler ortaya çıktı."

Öğrencilerden Didem Açe ise "cici kızla asi kızın" birleşimini modayla anlattığını belirterek, "her asi kızın içerisinde bir cici kız vardır" düşüncesiyle ilginç bir çalışma yapmak istediğini söyledi.