Yenimahalle’de YeniKart uygulaması, 5 yıldır vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. 2010 yılında hayata geçen ve dar gelirli ailelere umut olan projede bugüne kadar, 11 bin 722 aileye 9 milyon 781 bin 200 TL para ödendi.

Türkiye’de yardımlaşma ve dayanışma için örnek teşkil eden YeniKart ile Yenimahalleliler, iki ayda bir kartlara yatırılan para sayesinde gıdadan giyime, yakacaktan kırtasiyeye kadar ihtiyaçları ölçüsünde alışveriş yapabiliyor. YeniKart ile yapılan alışverişlerde ilçe sınırlarında 150’den fazla işyeri ile anlaşma yapan Yenimahalle Belediyesi, dar gelirli vatandaşlara sunduğu imkanlarla büyük kolaylık sağlıyor. YeniKart sahipleri, anlaşmalı işyerlerinde indirimli alışveriş yaparken puan kazanıyor ve kart sahibi vatandaşların kartlarındaki alışveriş puanlarının bir kısmı YeniKart havuzunda birikiyor. Biriken puanlar tespit edilen ailelere yardım olarak geri dönüyor.

Hiçbir devlet güvencesi, tapusu ve geliri olmayan ailelerin almaya hak kazandığı YeniKartlara yüklenen 200 TL'den 3 bin 17 aile yararlandı.