Yozgat’ta havanın soğuk geçmesi sebebiyle kendi bahçesine sebze ekemeyen vatandaşlar çareyi fide almakta buldu.

İlde havaların soğuk ve yağışlı geçmesi dolayısıyla kendi fidelerini yetiştiremeyen çiftçiler, ihtiyaçlarını hazır fidelerden karşılıyor. Fide satışı yapan Nagihan Kılıç, geçen yıllara göre bu yıl satışların arttığını belirterek, “Domates ve biberin tüplü fidesi tanesi 50 kuruş, salatalık 1 liradan satılıyor. Bütün sebze fideleri mevcut ve vatandaşın yoğun talebi var. Bizde bunu karşılamaya çalışıyoruz." dedi.

Ahmet Demir isimli vatandaş ise her yıl domates, biber, salatalık fidelerini kendilerinin yetiştirdiğini söyledi. Demir, "Bu yıl havalar soğuk geçti, don olayı oldu ve kendi fidelerimizi yetiştiremedik. Bizde pazardan alarak fidelerimizi dikiyoruz." diye konuştu.

Satın alınan fidelerin kendileri için pahalıya mal olduğunu vurgulayan Demir, “Yapacak bir şey olmadığı için mecburen pazardan alıyoruz. Pazarda tüplü domates ve biber fidesinin tanesi 50 kuruştan, salatalık fidesi ise 1 liradan satılıyor. Bağ şeklinde satılan fidenin ise bir bağı 2 liradan veriliyor. Bu fidelerin avantajı ise büyümüş olmasıdır. Bu fidelerden, kendi yetiştirdiklerimize göre daha erken ürün alıyoruz." ifadelerini kullandı.