CHP Samsun milletvekili adayı Kemal Zeybek, "Şimdi üreticilerimiz seviniyor şunu aldık bunu aldık. Peki, parasını ödediniz mi? Yok, kredi ile. Parası ödenmeyen hiçbir şey sizin değildir. Ülkemizde tarımsal üretim iflas etmiş durumda." dedi.

Zeybek, Havza’da özel bir otelde düzenlediği kahvaltıda mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kahvaltıya CHP Havza İlçe Başkanı Hasan Topbulut, parti yöneticileri, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı. Kahvaltı sonrasında muhtarlara seslenen CHP Samsun milletvekili adayı Kemal Zeybek, "Toplumun her kesimini, emeklisini, asgari ücretlisini rahatlatacak projelerimiz ile yola çıktık. Bu bölgenin bir insanı olarak sizi ve sizin sorunlarınızı bilen biri olarak sizleri Ankara’da ben temsil edeceğim. Sizi temsil noktasında ne kadar güçlü olursam sesimiz o kadar gür çıkar. Havza ve Havzalılardan eminim ben Ankara’ya tam destek ile gönderecek." diye konuştu.

Zeybek, 2002 ve 2014 yılı zirai girdi fiyatlarından örnekler vererek, şunları ifade etti: "Ülkemizde tarımsal üretim iflas etmiş durumda. Çiftçiler bankalar borçlandırılmış. Şimdi üreticilerimiz seviniyor şunu aldık bunu aldık. Peki, parasını ödediniz mi? Yok, kredi ile. Parası ödenmeyen hiçbir şey sizin değildir. Üretmeyen toplumlar iflas eder. CHP olarak üç yıldır yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde hazırladığımız programlar ile üreticinin ve tarımsal üretimi artıracak reformlar yapacağız. Çiftçinin önünü açacak projeleri hayata geçireceğiz."