Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardından özel okullar ve özel öğrenci yurtlarının kapandığını belirten Vali Murat Zorluoğlu, mevcut binaların bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okulu ve öğrenci yurdu olarak faaliyet göstereceğini söyledi.
Vali Murat Zorluoğlu, beraberinde Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ve Milli Eğitim yetkilileriyle kapatılan özel okul ve öğrenci yurdunu yerinde inceledi. İnceleme sonrası bilgi veren Vali Zorluoğlu; “Darbe girişimi ve akabinde çıkarılan Olağanüstü Hal ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle FETÖ/PDY terör örgütüne müzahirliği yada iltisaklığı tespit edilmiş özel okullar ve özel eğitim kurumları tarafımızdan tasfiye edilerek bunların mülkiyeti kamuya yani devlete geçti. Bu çerçevede ilimizde gerek özel okul gerekse özel eğitim kurumu olarak devlete geçen okullar ve yurtlar vardı. Bugün onları yerinde inceleme imkanı bulduk. Buralar yine benzer işlevlerle vatandaşlarımıza, milletimize hizmet vermeye devam edecek" dedi.
Yurtlardan biri milli eğitim müdürlüğü olacak
İnceledikleri yerin daha önce yurt olarak kullanıldığını aktaran Vali Zorluoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığımız uygun görürse burayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanmayı planlıyoruz. Bu kapsamda buranın nasıl bir bina olduğunu ve müdürlük hizmetleri için yeterli olup olmayacağını ve nasıl bir planlama yapılması gerektiğini değerlendirdik" diye konuştu.
Diğer okullarla ilgili personel, eksik araç gereç bakımından neleri yapabileceklerini değerlendirdiklerini vurgulayan Vali Zorluoğlu, bu okulları,milletin evlatları için hazır hale getireceklerini kaydetti. Zorluoğlu son olarak, mülkiyeti devlete geçen FETÖ’nün okullarında artık milli değerlere sahip, vatan, millet sevgisi üst düzeyde olan çocuklar ve gençler yetişeceğini vurguladı.