AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, Sağlığa yapılan yatırımın insana, dolayısıyla bununda geleceğe yapılan en büyük yatırım olacağı düşüncesinde olduklarını söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

Sağlık hizmetlerinin devletin en öncelikli sorunları arasında yer aldığını belirten Milletvekili Ömer Serdar,” Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar ülkelerin gelişmişliği bakımından önemli bir göstergedir. Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması AK Parti iktidarımız tarafından sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsenmiştir. “Önce İnsan" diyen AK Parti hükümetleri döneminde, sağlık politikalarına ve sağlığa yapılan yatırımın insana, dolayısıyla bununda geleceğe yapılan en büyük yatırım olacağı düşüncesidir” dedi.

Herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmet felsefesiyle reform niteliğinde düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Milletvekili Serdar,” Sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için ’Sağlıkta Dönüşüm Programı’ başlatılmış çok ciddi mesafeler alınmıştır. Sağlık alanında yıllarca ihmal edilen sorunların üzerine kararlılıkla giderek, önemli düzenlemeleri hayata geçirmeyi başarmıştır. Bu kapsamda sağlık alanında hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımızın tek çatı altında toplanması bugüne kadar hiç kimsenin başaramadığı önemli bir reformdur. Bu sayede vatandaşlarımız istedikleri hastanelerden istedikleri şekilde yararlanma imkanına sahip olmuşlardır. Ayrıca hastanelerimizin ve sağlık kuruluşlarımızın fiziki şartlarının artırılması için de büyük yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Bu bakımdan gerek ülkemizde gerekse ilimizde sağlık alanında önemli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir . Vatandaşlarımız da bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaktadırlar. Ülkemiz tıp alanında dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadığı gibi, hekim ve sağlık çalışanlarımız da sürekli kendilerini yenileyerek geliştirmişlerdir” diye ifade etti.