Memur-Sen Elbistan Şube Başkanı Halil Akın, Demokratikleşme Paketi kapsamında kamuda başörtüsüne özgürlük sağlayan düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesine ilişkin, "Türkiye, demokrasisi ve özgürlüğü önündeki prangalarından bir bir kurtulmaya devam ediyor" dedi.

Akın, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Memur-Sen'in öncülük ettiği başörtüsü özgürlüğünün resmen başladığını söyledi.

Memur-Sen'in 14 Ocak 2013 tarihinde Türkiye genelinde başlattığı ve 12 milyon 300 bin imza topladığı özgürlük kampanyasının meyvesini verdiğini dile getiren Akın., şunları kaydetti: "İlköğretim okullarında öğrencilere her sabah zorla okutulan andımız kaldırıldı. Türkiye, demokrasisi ve özgürlüğü önündeki prangalarından bir bir kurtulmaya devam ediyor.Bu değişiklikle beraber, kamuda kadına yönelik uygulanan ayrımcılık sona erdiği gibi kadın- kadın eşitliği de sağlanmış oldu. Böylece kamuda kılık kıyafetle ilgili yeni bir dönem başladı."

Akın, erkek kamu görevlileriyle ilgili olarak da takım elbise, kravat zorunluluğunun kaldırılması, saç, sakal ve bıyık şekline yönelik sınırlamalara son verilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.