Elbistan'da Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği tarafından hazırlanan "SODES'le yeni bir meslek öğreniyorum" projesi kapsamında argon kaynakçılığı ile ısıtma ve doğalgaz iç tesisatçılığı eğitimi kursu başladı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen projeyle kursiyerler iki branşta eğitim alacak.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, dernek binasında düzenlenen açılışta, dernek yöneticilerini gelişmeleri takip etmelerinden ötürü teşekkür etti.

İlçeden geçecek doğalgaz boru hattı çalışmalarının devam ettiğini belirten Akkoyun, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde mevcut doğalgaz boru hattının geçeceği güzergah netleşecek ve daha sonra ihalesi yapılacak. İhale yapıldıktan sonra lisanslı firmaların çalıştıracağı elemanlar noktasında ihtiyaç  olacaktır. Derneğimizin bunu önceden tespit etmesi takdire değer. Elbistan için çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sahip olacakları sertifikalarla sadece Elbistan'da değil Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde böyle bir iş talebi olduğunda iş bulabileceklerdir."

Dernek Başkanı Ümmet Güven ise 2013'de kabul edilen projelerinin 30 kursiyerin meslek sahibi olmasına imkan sağlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından projenin uygulanacağı sınıfın açılışı yapıldı.