Elbistan ilçesinde Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplandı. 

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Misak-ı Milli Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, madde kullanımı, uyuşturucu bağlantılı suçların önlenmesi, uyuşturucu maddelerin toplum ve toplum sağlığına verdiği zararların azaltılarak tedavi olanaklarının iyileştirilmesinin sağlanması, uyuşturucu arz ile talebinin azaltılması, kurumlar arası işbirliği yapılması konuları görüşüldü.

Kaymakam Akkoyun, burada yaptığı konuşmada "Uyuşturucu kullanımına engel olunmazsa beraberinde bir çok suçu ve sorunu da beraberinde getirir. Sahtecilik, hırsızlık, silah kaçakçılığı ve terör olaylarına neden oluyor. Kamuoyunda bir yanlış algı var. Uyuşturucu ticaretini yapanların bilerek ortaya atmış olduğu bir algı var. Devlet uyuşturucu ile gerekli mücadeleyi yapmıyor diyerek bu ticareti yapanlar ile sokak satıcılarına cesaret vermeye çalışıyorlar. Kolluk kuvvetleri bu anlamda kesintisiz bir şekilde mücadelelerini veriyor." diye konuştu. 

Toplantı, Halk Sağlığı Müdürü Kazım Çıtak tarafından 2016-2017 yılları Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı çalışmaları hakkında bilgiler vermesiyle son buldu.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Koç, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Tabip Odası Elbistan Temsilcisi Dr. Kemal Halitoğlu, kurum ve okul müdürleri katıldı.