Elbistan Genç İşadamları Derneği (ELGAD) üyelerine verdiği iftar yemeğinde, Kaymakam Metin Maytalman'a plaket verildi.

Dernek Başkanı Ümmet Güven, Pınarbaşı Kale Restaurant'da düzenlenen iftar yemeğinde, 1,5 yıl önce kurulan derneğin kısa sürede aktif olarak çalışan sivil toplum kuruluşları arasında yer almaya başladığını söyledi.

Dernek olarak bir çok projeye de imza attıklarını belirten Güven, şunları kaydetti: "KOSGEP sertifikası ile 26 kişiye 2 milyon 600 bin TL katkı sağlanmasını başardık. Üyelerimize özel kurumsallaşma eğitimleri düzenledik. Argon kaynakçılığı ve doğalgaz tesisatçılığı kursu ile bölgemizdeki işsiz kişilerin meslek sahibi olması sağladık” dedi.

Güven, ilçeye hizmetlerinden dolayı Kaymakam Maytalman'a teşükkür etti.

Kaymakam Metin Maytalman ise Genç İşadamları Derneği'nin kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza attığını gözlemlediğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarınun doğrudan demokrasinin olmazsa olmaları olduğunu vurgulayan Maytalman, "Değişik örgütler bünyesinde bir araya gelmek, kalıtsal işlerde alınacak kararlara mutlaka etki etmek ve vurgu yapmak lazım. Bizlerle ilgili toplumla ilgili kararlara bir şekilde katılmak gerekiyor. Sesimizi duyurmak lazım. Bu açıdan sivil toplum kuruluşlarını önemsiyorum" ifadesini kullandı.

Davete; Kaymakam Metin Maytalman, Müftü Abdussamet Pat, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Av. Mehmet Kılıç ve üyeler katıldı.

Dernek Başkanı Ümmet Güven tarafından tayini çıkan Kaymakam Metin Maytalman'a yapmış olduğu hizmetlerin karşılığı olarak plaket takdim edildi.