Elbistan ilçesinde özel bir okulun öğrencileri tarafından yazılan kitabın geliri Soma'da hayatını kaybeden işçi yakınlarına gönderileceği bildirildi.

Okul müdürü Nurullah Çelebi Köker, öğrencilerin yazdıkları kitabın geliriyle gezi düzenlemeyi planladıklarını, ancak şu anda elde edecekleri geliri, faciada hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine göndermeye karar verdiklerini söyledi.

Köker, 2013-2014 eğitim öğretim yılında velilerle fikir birliği yaparak 5. ve 6. sınıf öğrencileri için 'Hz. Peygamberimizin Hayatı' seçmeli dersini okutmaya başladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu ders kapsamında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bir kitap yazmak istediler. Bizlerde gerekli alt yapı çalışmalarını yaptık ve öğrencilerimiz 'Küçük Yıldızların Dilinden Sevgili Peygamberimiz' isimli kitap yazılarak baskısı yapıldı. Öğrencilerimiz yazdıkları kitabın geliri ile gezi düzenleyeceklerini söylediler. Okul yönetimi olarak bunu kabul ettik. Fakat son günlerde ülkemizi yasa boğan Soma faciası okulumuzda da derin bir üzüntü meydana getirdi. Kitabı yazan öğrencilerimiz geziyi iptal ettiklerini, kitabın satışından elde edilecekleri geliri Soma'da vefat eden madencilerin yakınlarına vermek istediklerini söylediler"

Öğrencilerin bu davranışı karşısında buruk bir sevinç yaşadıklarını dile getiren Köker, okul yönetimi olarak öğrencilere kendilerininde destek olacağını aktardı.