AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Başbakanımız, 12 yıldır kadınların siyasette daha etkin olmaları, toplumsal hayatta daha etkin yer almaları ve hayatın her alanına kadın eli değmesi için mücadele etti" dedi.

Ünal, partisinin Elbistan ilçe teşkilatınca belediye düğün salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların, erkekler üzerinde, erkeklerin de kadınların üzerinde hakkının bulunduğunu belirtti.

Kadın-erkek fırsat eşitliğinin önemine değinen Ünal, şunları söyledi:

''Başbakanımız, 12 yıldır kadınların siyasette daha etkin olmaları, toplumsal hayatta daha etkin yer almaları ve hayatın her alanına kadın eli değmesi için mücadele etti. Başbakanımız iktidarımız döneminde, kadınların hukukunu korumak için verdiği mücadelenin ne anlama geldiğini bugün burada AK Partili kadınlarımızın gösterdiği sevgi, yakınlık ve coşkuyla görüyoruz. Ayrıca Hz. Peygamberimizin bize öğrettiği şekilde kadınlarımızla olan hukukumuzu korumaya özen göstermeliyiz."

Kendilerini en iyi anlayacakların kadınlar olduğunu ifade eden Ünal, "Çünkü kadınlarımız evlat sevgisinin ne olduğunu bilir. Yuva kurmanın ne olduğunu bilir. Bizim analarımız korumanın, sahip çıkmanın ne anlama geldiğini bilir" diye konuştu.

Ünal, kadınların çocuklarına sahip çıktığı gibi AK Parti iktidarının da ülkeye sahip çıktığını dile getirdi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve Kadın Kolları Başkanı Elife Nur Soydan ile kadınlar katıldı.