AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Biz eğitime, terbiye deriz. O yüzden eğitimde konuşarak istenen davranış ortaya çıkarılmaz. Örnek olarak istenen davranış ortaya çıkarılır" dedi.

Ünal, Elbistan ilçesinde Bereket Eğitim Kurumları tarafından yapımı tamamlanan özel ilköğretim okulu, anadolu lisesi ve dershanenin açılışı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu okullarda öğretmenlik, yöneticilik yapan insanları tanıdığını belirtti.

Söz söylemekle kalınmaması gerektiğini, sözün bir hayat haline getirilmesiyle gelecek nesilere bir şeyler bırakılabileceğini ifade eden Ünal, şunları söyledi:

"Konuşarak davranış değiştirilmez. Biz eğitime terbiye deriz. O yüzden eğitimde konuşarak istenen davranış ortaya çıkarılmaz. Örnek olarak istenen davranış ortaya çıkarılır. Terbiye ile ortaya çıkarılır. İşte bu kurumlarda sadece öğretim verilmiyor. Bu kurumlarda terbiye veriliyor. Tecridi olarak bir kurumun yaşatılması sağlanıyor. Sadece burada değil, buradan onbinlerce kilometre uzakta da aynı ruhu, aynı heyecanı, aynı inancı, aynı adanmışlığı görebiliyorsunuz. Bu değişiğimi ve güzelliği bizlere yaşatanlara teşekkür ediyorum. Hizmetleriniz baki olsun."

AK Parti Milletvekili Mehmet Sağlam da hayvancılığı beli ölçüde gelişmiş olsa bile büyük bir sanayisi olmayan, verimli tarım arazilerine sahip olmayan bölgeye en önemli hizmetin eğitimle gençlerin yetiştirilmesi olduğunu kaydetti.

Sağlam, "Dünyada en verimli yatırım, eğitime yaptığınız yatırımdır. İşte bizim için bu özellik doğru. Buradan yetişen gençler bölgenin kalkınmasına hizmet edecekler" dedi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun da açılışı yapılan 3 eğitim kurumuyla ilçenin eğitim-öğretim kalitesi ve kapasitesinin daha da artacağını ifade etti.

Bereket Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yıldırım ise ilçeye yeni eğitim kurumları kazandırmanın heyecanı ve sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından eğitim kurumları hizmete açıldı.

Törene AK Parti Milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve davetliler katıldı.