Dünya genelinde sigara ve tütün ürünleri kullanımının yaygın olduğu bilinirken, Türkiye'de son dönemde endişe verici bir artış gözlemleniyor. Kişi başına düşen 17.1 adet günlük sigara tüketim adediyle Türkiye, dünya birincisi oldu.

Bu rakamın Yunanistan’da 15.7, İsrail’de, 15.5 ile Japonya ve Avusturya’da 15.4 adet olduğu açıklandı.

2018-2023 Tütün Kontrolü Planı'na göre Türkiye'de sigara içenlerin sayısı 15 milyonu aştı, 15 yaş ve üzeri nüfusta her 4 kişiden biri sigara kullanıyor.

Kahramanmaraş Depremi Sonrası Egzama Vakalarında Artış: Tedbiri Elden Bırakmayın! Kahramanmaraş Depremi Sonrası Egzama Vakalarında Artış: Tedbiri Elden Bırakmayın!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tütün ürünlerinin sağlık üzerindeki zararlarını en aza indirmek adına elektronik sigara kullanımının kontrol altına alınması için acil eylem çağrısında bulundu. Elektronik sigara, sigaradan daha az zararlı olduğu düşünülen bir alternatif olarak görülse de içeriğindeki kimyasalların sağlık üzerinde ciddi riskler taşıdığı belirtiliyor. Uzmanlar, sigarayı bırakmak isteyenleri farklı yöntemler denemek yerine kararlılıkla bırakma konusunda uyarıyor. Elektronik sigara kullanımının da sağlık için risk oluşturabileceği vurgulanıyor.