Kahramanmaraş'ta yaşayan 38 yaşındaki Güldane Saz, 10 yıldır beklediği anı sonunda yaşadı. Genetik geçişli "polikistik böbrek hastalığı" teşhisi konulan Saz, yıllarca diyalize bağlı olarak yaşam mücadelesi verdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi'nin ekibi, kadavradan alınan böbrekle gerçekleştirdiği 17 saatlik zorlu bir operasyonla Saz'ın sağlığına kavuşmasını sağladı.photo1702800747

Limonu Kabuğuyla Yemenin Mucize Faydaları: Kanserden Bile Koruyor! Limonu Kabuğuyla Yemenin Mucize Faydaları: Kanserden Bile Koruyor!

38 yaşındaki hastaya umut olan Dr. Sezgin Topuz ve ekibi, özellikle deprem sonrası azalan böbrek bağışına dikkat çekerek, diyalizde sıra bekleyen hastalara umut olmaya çağırdı. Güldane Saz, organ bağışında bulunanlara teşekkür ederek, sağlık durumuyla ilgili, "Şuan organ takıldı, kendimi çok iyi hissediyorum. Çok mutluyum, herkesten, emeği geçenlerden, bağışta bulunanlardan Allah razı olsun" dedi.

Tedavi süreci hakkında bilgi veren Dr. Sezgin Topuz, yaşanan zorlu operasyonun ardından hastanın herhangi bir sorun yaşamadığını belirtti. Topuz, organ naklinin devamını sağlamak için çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, organ bağışının önemine dikkat çekti. Organ nakli sürecinde emek sarf eden sağlık personeline minnettarlığını ifade eden Topuz, bu tür operasyonların zorluğuna rağmen getirdiği manevi huzurun paha biçilemez olduğunu söyledi.