Kahramanmaraş'ta Çörekçi Ustaları Yeni Ekmek Kapılarında Üretimde! Kahramanmaraş'ta Çörekçi Ustaları Yeni Ekmek Kapılarında Üretimde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde Kahramanmaraş'a ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Kapıçam Şehir Mezarlığı'na giderek depremde kaybedilen vatandaşların kabirleri başında dualar okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer protokol üyeleriyle birlikte deprem şehitlerini anma törenine katıldı.

Bu duygusal anlarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin acısını paylaşarak vatandaşların yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

HABER FOTOĞRAFLARI

Erdoğan'ın ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde gerçekleşen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"ne katıldı. Tören kapsamında 9 bin 289 konutun hak sahiplerine teslimi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, depremin yaralarını sarmak adına yürütülen çalışmalara vurgu yaparak, milletin birlik ve beraberlik içinde felaketin üstesinden gelmeyi başardığını ifade etti. Depremzedelerin yeni konutlarına kavuşmasının sevincini paylaşan Erdoğan, "Bu çalışmaları, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek ayağa kaldırıncaya, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da güvenli yuvasına kavuşturuncaya kadar sürdüreceğiz." dedi.