Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından organize edilen programla son valiler kararnamesiyle Denizli’ye atanan Vali Ahmet Altıparmak onuruna iftar yemeği düzenlendi.
Palandöken’deki bir otelde düzenlenen veda programında açılış konuşması yapan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, yaklaşık 3 yıldır kentte görev yapan Vali Altıparmak’ın başarılı bir bürokrat olduğunu ifade ederek yeni görev yerinde başarılar temennisinde bulundu.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’tan memnun bir şekilde ayrıldıklarını ifade ederek, “Sayın Valimiz inşallah yeni görev yerinde de iyi insanlarla tanışır. Biz Valimizden memnun ayrılıyoruz. Esas olan bu ülkede bizim şehrimizde görev yapan, bürokrasiler ve Sivil Toplum Kuruluşları şehrimizin kalkınabilmesi için daha çok çaba sarf etmelidirler. Çünkü şehrimizin kalkınmaya ihtiyacı var. Başbakanımız Erzincanlı, İç işleri Bakanı ve Sağlık Bakanı Erzurumlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Karslıdır. Eğer bu hükümet döneminde de Erzurum kalkınmazsa gerçekten bu şehre yazık olur. El birliği ile şehrimizi layık olduğu yere getireceğiz” dedi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak çıkan kararnamelerle Erzurum’da yaprak dökümü yaşandığını ifade etti. Altıparmak, “Önce birkaç İl müdürümüzün kararnamesi çıktı. Ardından benim tayinim çıktı. Sonra başsavcım derken Erzurum’da bir yaprak dökümü yaşandı. Yazın çıkacak olan kararnamelerle bu yaprak dökümü daha da artacak. Ama bunlar hayatın gerçekleridir. Aslında birazda İl’in hafızası yok oluyor. Çünkü Erzurum’un Valisi gidiyor arakasından Cumhuriyet Başsavcısı gidiyor. Ülkenin milli sorunları olan konularda bir araya geldiğimiz zaman Erzurum’un ondan da ötesi ülkemizin bekası için yapmış olduğumuz çalışmalarda yeni gelen arkadaşlarımız görev alacak. Ben 3 yıldır Erzurum Valiliği görevini yapıyorum. Antalya’dan buraya geldim. Geldiğimde çok farklı insanlar farklı şekillerde düşündü. Ama şuna inanıyorum ki Erzurum’un gönlümüzde farklı yeri vardı. Bu farklılık buraya geldiğimizde daha da pekişti. Dağıyla, bağıyla, kümbetiyle bende daha derin izler bıraktı. Mekânı güzelleştiren ne dağı ne bağıdır. Mekânı güzelleştiren içerisindeki insanıdır. Bende sizin gibi güzel insanlarla tanışmaktan onur duydum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a plaket takdiminde bulunuldu.