Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu bölgenin önemli et işleme tesislerinden biri olan Oral Et Entegre tesislerinde incelemelerde bulundu.
Vali Azizoğlu’na ziyarette, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar ve Müdürlüğün ilgili idarecileri eşlik etti. Şirket girişinde Oral Et Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral tarafından karşılanan Vali Azizoğlu, tesis hakkında başkan Oral’dan bilgiler aldı. Oral, günlük 550 büyükbaş ve 3500 küçükbaş kesim kapasiteli bir tesis olduklarını ve et işleme kapasitelerinin ise yıllık 845 ton olduğunu belirterek geçen yıl yaklaşık olarak 12 bin büyükbaş ve 34 bin küçükbaş hayvanın kesiminin yapıldığını, tesiste başta kavurma ve sucuk olmak üzere kıyma, köfte, sosis, salam ve pastırma et ürünlerinden 34 tona yakın üretim gerçekleştirildiğini söyledi.
Vali Azizoğlu, “Erzurum’da Kurumsallaşmış Markaların Oluşmasına Destek Olacağız”
Vali Azizoğlu, günümüzde insanoğlunun ihtiyaçlarının artmakta olduğunu, eskiden ihtiyaç listesinin birkaç adet üründen oluştuğunu günümüzde ise bu ihtiyaç listesine her geçen gün yeni ürünlerin eklendiğini ifade ederek, listedeki ihtiyaçlar ne kadar artarsa artsın gıda her dönemde listenin başında olmuş ve olmaya devam edecektir. Bundan dolayı gıda sektöründe üretimi artırmanın yanında ilimize katma değer etkisi katarak bu sektörü anlık gelişmelerden etkilenmeyecek bir şekilde güçlü tutup, kurumsallaşmış markaların oluşmasına her zaman destek vereceklerini belirtti.
Ziyaret, Oral Et Entegre tesisinin kesimhanesi ve et işleme bölümlerinin gezilmesi ile son buldu.