Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü tarafından birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Kampüs Oryantasyonu” 6 Ekim Perşembe günü gerçekleştirildi.
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçe Yüksek koordinatörlüğünde, gönüllü Turizm Fakültesi öğrencilerinin rehberliğinde yapılan ve bir grup birinci sınıf öğrencisi katıldığı oryantasyonda, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü gezildi. Kampüs oryantasyonu hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Gökçe Yüksek, bu projeyle Turizm Rehberliği öğrencilerinin rehberlik mesleğini her yönüyle öğrenmeleri adına pratik yapma fırsatı sağladıklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Yüksek konuşmasının devamında ise, “Üniversitemizin rehberlik hizmetini belli standartlarda profesyonel olarak yapmanın yanında öğrencilerimizi de rehberlik hizmetinde profesyonelleştirmek adına sosyal davranış, protokol kuralları, drama ve diksiyon eğitimleri veriyoruz. 2015 yılının haziran ayından itibaren yürüttüğümüz çalışmamızın başarısını değerlendirmek adına yaptığımız anket sonuçlarının gelmesinin ardından projenin devamı için çalışmamızı Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünün onayına sunacağız’’ ifadelerine yer verdi.
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümünde projenin sürekliliğini ve öğrenci katılımını sağlamak için Kampüs Rehberliği dersi de veriliyor.