Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK) Tanışma Toplantısı, Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirildi.
Kulübün tarihçesi, amacı ve etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Kulüp Başkanı Rezan Yaşar Yusufoğlu, kulüpteki aktif sporlar hakkında şunları söyledi:
“İki temel lisans çıkarabileceğiniz branşımız var bunlar; mağaracılık ve dağcılık. Bu branşları hem kendimiz aktif olarak icra ediyoruz hem de eğitimlerini veriyoruz. Bunun yanında diğer doğa sporlarını da yapmaya çalışıyoruz.”
Dağcılık branşı hakkında da bilgi veren Yusufoğlu, dağcılığın tarihi, amacı ve kulübün dağcılık etkinliklerini katılımcılara aktardı. Rezan Yaşar Yusufoğlu, teorik derslerin 13 Ekim Perşembe günü başlayacağını, sonraki süreçte de ders ve yürüyüşlerin olacağını belirtti. Yusufoğlu ayrıca, dağcılık eğitimlerini alan ve yürüyüşlere katılanların, 25 Ekim’de yapılacak olan sınavda başarılı oldukları takdirde, Karakaya’da yapılacak olan ilk kamplarına gideceklerini de sözlerine ekledi.
Düzenlenen tanışma toplantısında ANADOSK Yönetim Kurulu üyesi ve Mağaracılık Branşı Başkanı Ekrem Öztürk ise, mağaracılık branşı ve tarihi hakkında bilgi verdi. Öztürk, kulüp üyelerinin dağcılığa ilgisinin daha yoğun olmasından dolayı mağaracılık eğitimlerinin ikinci dönem başlayacağını ifade etti. Eğitimlerin dört seviyede tamamlanacağını belirten Öztürk, “Bu eğitimlerin ilk iki seviyesini ikinci dönem vermeye başlıyoruz. Bunlar; birinci düzey mağaracılık eğitimi ve temel ikinci düzey mağaracılık eğitimi. İkinci dönemi kapatıp diğer senenin ilk döneminde ise ileri ikinci düzey mağaracılık eğitimi ve üçüncü düzey mağaracılık eğitimlerini vermiş oluyoruz. İlk eğitimlerimiz iki haftalık teorik eğitim sürecinden oluşuyor ve bu eğitimlerden sonra yatay mağaraya giriş hakkı kazanıyorsunuz” şeklinde konuştu.
Eğitimlerin devamındaki süreçleri ve faaliyetlerini de anlatan Öztürk, katılanların tüm ders ve etkinliklerin sonunda ikinci düzey mağaracı olarak eğitimi bitirdiğini belirtti. Kulübün ilk etkinliği olan Avlakkaya Vadisi yürüyüşü, 8 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.