AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Karadeniz’in güneye bağlanma yolunun Eskişehir’den geçmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Milletvekilliği süresinin ilk yılını değerlendirmek için basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıda öncelikle 1 yıl içinde yapılan çalışmalardan hazırlanan 26 dakikalık video izletildi. Ardından konuşan Karacan, AK Parti Eskişehir Teşkilatı’nın bir takım ruhu oluşturduğunu söyledi. Ortaya koyulan takım ruhunun da Eskişehir’in sorunlarını giderilmesinde anahtar rol oynadığı belirten Milletvekili Karacan, “Eskişehir güzel bir kent. Beklentilerin çok yukarda olduğu bu sevda dolu kentte, bizler aslında çok zor görevler üstlenmiş durumda oluyoruz. Hemşehrilerimizin talepleri bizi hiçbir zaman yıldırmıyor. Aksine her gelen haklı talep bize sorumluluğumuzu yerine getirme şansı veriyor. Çözümünü sağladığımız her sorun, yerine getirebildiğiniz her sorun bize karşı beklentileri karşılama adına bizlere cesaret veriyor. Milletvekilliğim süresi içerisinde geride kalan zaman içerisinde bana iletilen hiçbir soruna kayıtsız kalmadım. Hiçbir talebe sırt çevirmedik. İsteklerin karşılanmasına adına ciddi mesailer harcadım. Bu anlayışım görev süresi boyunca da devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben bu göreve adaya gösterildiğimde, ‘artık alışa gelmiş gibi bir vekil olmayacağım’ diye söylemiştim. Bu güzel şehir daha da güzel olacak. AK Parti hükümetimizin imkanlarının bu şehre daha fazla kanalize edilmesi ile ilgili hak ettiği bugünkü durumundan daha da üzerine çıkacaktır. Ben bu şehirde doğdum. Bu şehrin çocuğuyum. Bu şehirde para kazanıp, bu şehirde yaşamaya devam edeceğim. Bugüne kadar bir çok milletvekili oldu, bundan sonra olmaya da devam edecek. Milletvekilliği görevim bittiğinde hemşehrilerimin, ‘bizi niçin iyi temsil edemedin’ diyerek yakasına yapıştığı değil, cadde ve sokakları görevini layığı ile yaptığına inanan başı dik bir şekilde yürüyen biri olacağım. Eskişehir’de AK Parti olarak bizleri izlemeye devam edin. Bu şehir hizmetinin de ilginin de daha fazlasını hak ediyor. Yılmadan yorulmadan çalışmalarınızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“Yeni Malatyaspor karşılaşmasının yeni statta oynanması için çalışmaları sürdürüyoruz”
Stadyum hakkında da konuşan Karacan, şunları söyledi:
“Göreve geldiğimden beri Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal ile istişaremiz devam ediyor. Geçen hafta Halil Bey ile görüştükten sonra Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile görüştüm. TOKİ ile görüştüm. Kasım ayının 30’una kadar stadyum tamamen müteahhitte. Biz bunu bir şekilde aşıp, Yeni Malatyaspor karşılaşmasına yetiştirmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışma yapıyoruz.”
“Karadeniz, güneye Eskişehir yoluyla bağlanacak”
Karadeniz’in güneye bağlanma çalışmaları kapsamında yolun Sarıcakaya’dan geçmesi için çalışmaların sürdüğünü anlatan Harun Karacan, "Zonguldak’taki, Samsun’daki, Bolu’daki veya herhangi bir Karadeniz ilindeki kişilerin Akdeniz’e bağlanmasının şu an tek yolu var. Adapazarı-Bilecik-Bozüyük istikametinden Afyonkarahisar’a ulaşmak. Bu proje gerçekleştiğinde bu yol çok kısalacak. Bu hakikatten çok büyük ve meşakkatli bir iş. Sarıcakaya’dan itibaren bu yolu açtırabilirsek Karadeniz sahili olduğu gibi Sarıcakaya’ya, Sarıcakaya’dan Eskişehir’e, buradan da Afyonkarahisar üzerinden yol gidecek. Sarıcakaya yolumuz zaten yapılıyor. Bu proje gerçekleştiğinde vatandaşlar, Adapazarı’na olan kısmı komple dolaşmamış olacak. Bu proje kuzeyi güneye bağlamış olacak. Maliyetleri, yolları etkileyecek bir proje olacak. O bölgede gelişmiş olacak” dedi.