Eskişehir Anadolu Üniversitesi TV Yapım Merkezi tarafından hazırlanan "Milli Mücadele’de Emirdağ" belgeselinin çekimleri başladı.

Emirdağ Kültür ve Sanat Derneğinin (ESAB) organizatörlüğünde gerçekleştirilen belgeselin Emirdağ çekimleri başladı. Belgeselde; Milli Mücadele yıllarında şanlı direniş ve verdiği mücadele ile tarihe geçen Emirdağ halkının, Türk İstiklal Savaşına sağladığı katkı ve destek anlatılıyor. Belgesel’in koordinatörlüğünü Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Engin Kılıçatan yaparken, yönetmenlik koltuğunda Gökhan Evecen oturuyor. Yapımcılığını Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kutlu’nun üstlendiği belgeselin metin yazarlığını ise ESAB Başkanı Ahmet Urfalı yapıyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Afyon Kocatepe Üniversitelerindeki hocaların bilgi ve görüşleriyle destek verdikleri belgeselde, halktan kişilerin ve büyüklerden duydukları bilgilere başvuruldu. "Milli Mücadele’de Emirdağ Belgeseli, 22 Eylül’de gösterimde olacak.

ESAB Başkanı Ahmet Urfalı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Aziz vatanımızı, canları ve malları pahasına kurtararak bizlere emanet eden atalarımıza karşı minnet ve şükran duygularımızı, bu çalışmamızla bir nebze de olsa ifa edebilirsek kendimizi mutlu sayacağız. Bu konuda bizlere katkı ve destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de Eskişehir’de, Eskişehirle ilgili tarihi belgesel çekimlerine başlanacaktır" dedi.