50 yaşındaki Fikret Yıldır, depremin etkileriyle baş etmeye çalışırken, serigrafi, gravür ve rölyef sanatını kullanarak şehrin coğrafi işaretlerini ve sembollerini el emeğiyle ortaya çıkarıyor. Yıldır'ın atölyesinde, gravür baskıyla hazırlanan ve şehrin coğrafi simgelerini taşıyan hediyelik eşyalar üretiliyor.

Yaklaşık 2 yıllık ARGE çalışmalarının ardından serigrafi sanatını atölyesine taşıyan Fikret Yıldır, yerli ve yabancı turistlere şehrin unutulmuş hatıralarını yeniden canlandırmayı hedefliyor. Kahramanmaraş'ın kültürel değerlerini yansıtan magnetler üzerinde çalışan Yıldır, depremden önce ve sonra şehrin sembollerini ve tarihi mekanlarını tasarlıyor. Amacı, turistlere şehrin eşsiz kültürünü tanıtmak ve onları magnetler aracılığıyla şehri hatırlamaya teşvik etmek.

1 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü'nde Okullar Tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü'nde Okullar Tatil mi?

Photo1713431762

Fikret Yıldır yaptığı açıklamada, "Ürettiğimiz magnetler, Kahramanmaraş'ın kalesi, tarihi mekanları, dondurması ve biberi gibi sembollerini yansıtmaktadır. Turistlerin bu magnetleri alarak ülkelerine götürmeleri ve şehrimizi tanıtmaları bizim için önemlidir. Ürünlerimiz sanatla buluşarak Maraş kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.