AK Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi. 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti'nin tercihi Fırat Görgel oldu. Görgel, telefonla aranarak adaylığı tebliğ edildi.

Fırat Görgel, 5 Haziran 1982 tarihinde Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamlayan Görgel, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak eğitimine devam etti. 2004 yılında mezun olan Görgel, aynı yılın Aralık ayında Kahramanmaraş Barosu'nda stajına başladı ve serbest avukatlık kariyerine adım attı.

Siyasi kariyerine 2004 yılında AK Parti üyesi olarak başlayan Görgel, 2006 yılından itibaren çeşitli görevlerde bulundu. 2010 yılında AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. 2014 yılında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı'na atanarak siyasi arenadaki etkisini artırdı. Görgel, 2015 yılında AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanlığı'na getirildi ve 2020 yılında Kahramanmaraş İl Başkanlığı için aday oldu.

Kahramanmaraş'ın İlçelerinde Yeni Belediye Başkanları Belli Oldu! Kahramanmaraş'ın İlçelerinde Yeni Belediye Başkanları Belli Oldu!

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Fırat Görgel, siyasi geçmişi ve şehirdeki etkin rolüyle dikkat çeken bir isim olarak biliniyor.