Medya Konseyi Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mustafa Dağhan ve Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday, İHA muhabiri Gökten Ceylan’a haber yaptığı esnada yapılan saldırıyı kınadılar.
İhlas Haber Ajansı Muhabiri Gökten Ceylan’ın, bugün adliye önünde görev yaptığı esnada saldırıya uğradığını ifade eden Dağhan, “Meslektaşımız Gökten Ceylan adliye önünde FETÖ soruşturması kapsamında göz altına alınanların haberini yapmak için olay mahalline gitmiştir. Her gazeteci gibi görevini yaparken saldırıya uğraması basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. İHA muhabiri kıymetli meslektaşımız Gökten Ceylan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği (AFİHAD), Başkanı İsmail Ögeday ise "Afyonkarahisar’da yaşanan olayları görüntülemeye çalışan İHA muhabiri Gökten Ceylan, Afyonkarahisar Adliyesinde FETÖ mensuplarını görüntülemesinin üzerine FETÖ’cü olan kişilerin yakınları tarafından, fiziksel saldırıya uğramıştır. Saldırı sırasında Fiziksel ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır. Ceylan’a küfür ve hakaretler edenleri şiddet ve nefretle kınıyoruz. Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, gazetecilerin en önemli görevidir. Bu olayı, halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak nitelendiriyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza ’Geçmiş olsun’ derken, bu tip fiziksel ve sözlü saldırılar ile ölüm tehditlerinin, gazetecileri asla yıldıramayacağını, korkutamayacağını tekrar hatırlatıyoruz" dedi.