Ülkede yaşanan darbe girişiminin ardından Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi bir kınama mesajı yayımlayarak, “Gün birlik içinde darbeye karşı birlik olma günüdür” dedi.
Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, “Bizler Gazeteci ve Yazarlar olarak Türkiye’nin refahını ve huzurunu düşünen insanlarız demokrasiye insan haklarına ve seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı olan her türlü darbe girişimine karşı olduğumuzu buradan dile getiriyoruz. Yurtta Sulh sloganı ile alçakça milli iradenin merkezi olan meclisimizi, milletimizi bombalayan sırtımızdan hançerleyen, onurumuza saldıran darbecilerin ve üniformalı ihanet çetelerinin demokrasimize milletimize cumhuriyetimize yönelik alçakça saldırılarına direnin tüm halkımızın yanındayız” dedi.
Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, “Türkiye halkı top yekun ülkesinin yanında olduğunu göstermiş oldu. Bizde basın emekçileri olarak özgür bir şekilde kendi milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu göstermiş olduk. Dış güçlü destekçilerin Türkiye’de darbe yapamayacağını halkımız dik bir irade ile göstermiştir onlara. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ve bu tür girişimlere boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha olsun gösteren halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Başta tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.