Avrupalı işadamları 56 kişilik heyetle Gaziantep’e gelerek bölgedeki yatırım ve iş olanakları hakkında bilgi aldılar.
Avrupa’nın 9 ülkesinde European Business Association İş Adamları (EUBA) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupalı işadamları bölgedeki yatırım olanaklarını incelemek üzere Gaziantep’e geldi. TÜMSİAD Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, EUBA İşadamları Genel Başkanı Cahit Kerenciler, TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Kazım Apa ve çok sayıda işadamı katıldı.
“Herkesi Gaziantep’e davet ediyoruz”
Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Türkiye’nin ve Gaziantep’in zor bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, “Gaziantep’ten dünyaya haykırıyoruz. Paris, Brüksel, New York ne kadar güvenliyse Gaziantep de o kadar güvenlidir. Ülkemizde bulunan herkesi Gaziantep’in kültürünü ve tarihini görmeye davet ediyoruz. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelerek Gaziantep’i ziyaret eden işadamlarımızı Gaziantep’e yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.
“Sanayinin gelişmesi için projeler geliştiriyoruz”
Osman Toprak, Gaziantep’in Türkiye’nin önde gelen sanayi kentleri arasında yer aldığını söyledi. Gaziantep’te sanayinin gelişmesi için önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Toprak, “Sanayimizin gelişmesi için Organize Sanayi Bölgemiz ile birlikte ortak projeler yürütüyoruz. 5’inci organize sanayi bölgesinin yanında TOKİ ile birlikte 50 bin konutluk proje başlattık. OSB’de çalışanların rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi son derece önemli bir projeyi hayata geçirdik. Şehrimizin ekonomik alanda kalkınması amacıyla ulaşım, konut, tarihi ve kültürel varlıkların ortaya çıkartılması anlamında çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“Gaziantep’e gelmeye tereddüt edenlere en anlamlı cevap”
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan büyük hesaplar olduğunu dikkat çekerek, “Bugün dünyanın her köşesinde sınır ülkesi olarak Gaziantep’e gelmekten tereddüt edenlere çok güzel bir yanıt verdiniz. Ülkemiz üzerinde oynanan büyük hesaplar var. Bu hesaplara dur diyebilmek adına bu tür faaliyetler son derece önemlidir. Bizim buradan dünyaya mesaj vermekten ziyade sizlerin gelerek herşeyi yerinde görmeniz bizim için çok önemlidir. Gaziantep’te hayat eskisinden daha hızlı devam ediyor. Biz bu coğrafyada yaşıyoruz. Coğrafya kader demektir ve biz bu kaderi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
“İşçi iken işveren oldular”
EUBA İş Adamları Genel Başkanı Cahit Kerenciler, tarihi, kültürü, sanayisi ve bulunduğu coğrafyayla Türkiye’nin önde gelen kentleri arasında yer alan Gaziantep’e iş ziyareti düzenlemekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Cahit Kerenciler, “Gaziantep’i çok seviyoruz o nedenle özellikle Gaziantep’i seçtik. Avrupa’nın hayat standartlarına ayak uydurduk. Buradaki işadamlarımız işçi ailesi olarak Avrupa’ya gidip fabrikalarda işçi olarak çalışırken şimdi işveren oldular ve bulundukları ülkelerde istihdam sağlıyorlar. Avrupalı işadamları olarak Türkiye Cumhuriyeti ve diğer Müslüman kardeşlerimizin Avrupa’daki temsilcisi olup iş sahalarımızı karşılıklı geliştireceğiz” diye konuştu.
TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Kazım Apa ise Avrupalı işadamlarını Gaziantep’te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından programa Organize Sanayi Bölgesi ve fabrika gezileriyle devam edildi.
Danimarka, Fransa, İsveç, İsviçre, Avusturya, Almanya, Belçika, Hollanda ve İngiltere EUBA Başkanlarının yer aldığı heyet, Gaziantep programının ardından çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geçecek.