Merkez Şahinbey ilçesinde yaşayan Nuri ve Rukiye Beyaz çiftinin, 11 ay önce "Muharrem Emir" adını verdikleri erkek bebekleri dünyaya geldi. Doğumunun ardından gözündeki sarı lekeden şüphelenen çift, bebeği Gaziantep, Adana ve Malatya'daki çeşitli hastanelere götürdü. Yapılan muayenede "karaciğer yetmezliği" teşhisi konulan Muharrem Emir'de ayrıca şeker hastalığı da tespit edildi.
Durumunun ağırlaşması üzerine 13 Mart'ta ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Muharrem Emir, 14 Mart'ta sabaha karşı vefat etti. 

Beyaz ailesi, bebeklerinin ölümünde ihmallerinin bulunduğunu öne sürdükleri hastane çalışanları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

- Sandalyede serum verildiği iddiası

Baba Nuri Beyaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının grev yaptığı 13 Mart'ta hastaneye kaldırdığı çocuğuna, yoğunluk nedeniyle sandalye üzerinde serum verildiğini öne sürdü.

Çocuğunun ölümünde ihmal olduğunu iddia eden Beyaz, "Bebeğime, idrarını yapamamasına rağmen sabaha kadar serum takıldı. Götürdüğümüzde yaklaşık 6 kilogram olan oğlum, ölmek üzereyken 10 kilograma ulaşmıştı. Uyarılarımıza rağmen idrar yapması sağlanamadı çocuğum hayatını kaybetti" dedi.

Yaşananların ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Beyaz, savcılığın da dosyayı hastane yetkililerine gönderdiğini kaydetti.

- Anneler Günü'ne buruk giriyor

Anne Rukiye Beyaz da Anneler Günü'nün kendisi için zor geçtiğini belirterek, "Ben Anneler Günü'nü böyle hayal etmemiştim" dedi.

Oğlundan geriye sadece bir kaç parça eşya kaldığını ifade eden Beyaz, şöyle konuştu:

"Anneler Günü'nü çocuğumdan kalan bir kaç parça giysiye sarılarak geçirmek zorundayım. Tek tesellim, suçluların cezasını çekmesi olacak. Suçluların cezasını çekmesini beklerken bir de eşimin başı belaya girdi. Ne yapacağımızı bilemez durumdayız. Ben çocuğumun ölümüne açıkçası çok üzülmüyorum. Neticede bebeği bana Allah verdi, tekrar Allah aldı. Çünkü inançlı insanlarız. Bebeğim melek olarak öteki dünyaya gitti ama çocuğuma yapılan haksızlığa dayanamıyorum."

- Karşı dava açıldı

Aradan geçen süreye rağmen herhangi bir sonuca ulaşamazken, hastane tarafından kendisi hakkında, "çalışanları ölümle tehdit ve darp" gibi suçlardan tazminat davası açıldığını vurgulayan baba Beyaz, "Ben hiç kimseyi darp etmedim, ölümle tehdit etmedim. Tek isteğim hastanedeki kamera kayıtlarının incelenmesi ve suçsuz olduğumun tespit edilmesi. 28 Mayıs'ta dava görülecek ve sanık olarak ifade vereceğim. Haklıyken haksız duruma düştüm" diye konuştu.