Kızkapanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Araban ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki bedensel engelli Ahmet Polat'ın akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını karşıladı.

Gaziantep'te faaliyet gösteren derneğin yönetim kurulu üyelerinden Yavuz Atmaca ve Derviş Korurer, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ikamet eden doğuştan bedensel engelli Polat'a tekerlekli sandalyeyi Ramazan Bayramı arifesinde teslim etti.

Atmaca, hep akülü sandalyesi olmasını isteyen ancak ekonomik imkansızlıkları nedeniyle bir türlü bunu temin edemeyen bir çocuk babası Polat'ı 59 yıl sonra akülü sandalyeye kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Koruer de kendilerine destek veren Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Kamil Murat Kasney ve mahalle muhtarı Servet Özgüleç'e teşekkür etti.

Akülü tekerlekli sandalyeye kavuşan Polat ise "Hep bu özlemle yaşadım. Ama ekonomik imkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar bir türlü ihtiyacım olan akülü sandalyeyi alamamıştım. Ramazan Bayramı arifesinde ihtiyacımı gideren Kızkapanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yöneticilerine teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun" dedi.