GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya Federasyonu'na bağlı Adige Cumhuriyeti'nden bir heyet, Bartık'ı ziyaret etti. Bartık, heyeti kabulünde Gaziantep'in ekonomik ve sosyal yapısı hakkında bilgi verdi.

Kentteki nüfusun yüzde 56'sının çalışma çağında olduğunu belirten Bartık, "Türkiye'nin en geniş organize sanayi bölgesi alanına sahibiz. Dört organize sanayi bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, 5'inci bölgemiz de hazır. Yakın bir zamanda işletmelerimiz faaliyetlerine başlayacak" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in ihracattaki payına da değinen Bartık, şehrin ülke ihracatındaki payının yüzde 4,2 olduğuna vurguladı.

İhracatta ilk sırayı Irak, Suriye ve Suudi Arabistan'ın aldığına dikkati çeken Bartık, İran ve Rusya'nın da kendileri açısından önemli pazarlar olduğunu aktardı.

İran ve Rusya'yı önemsediklerine işaret eden Bartık, "Rusya, Gaziantep'in önümüzdeki 100 yıllık geleceğinde var. İnşaatta güçlüyüz. Rusya'nın alt yapısını da Gaziantepli inşaatçılar yapacak. Bizim için Rusya pazarı çok önemli. Bu pazarda daha aktif olmak istiyoruz. Bu kapsamda Adige ile işbirliğini çok önemsiyoruz."

Adige Cumhuriyeti Maykop Belediye Başkanı Narolin Alexandr Vladimirovich de Gaziantepli iş adamlarını ülkesinde yatırıma davet etti.

Ülke ekonomisinin gelişimi için önemli sanayi şehirlerini ziyaret ettiklerini belirten Vladimirovich, Gaziantep'in de tecrübelerinden faydalanmak istediklerini kaydetti.