Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
Ziyaret sırasında Rektör Gür’e başarı dileklerini ileten Keçeci, Türkiye’nin siyasi, ekonomik, kültürel, tarihi ve beşeri ilişkileri açısından önem verdiği Ortadoğu ülkeleriyle, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan iller arasındaki işbirliğinin artırılarak çeşitlendirilmesine yönelik olarak Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilciliği’nin açıldığını vurguladı. Suriye’deki iç savaş nedeniyle, bu ülkeden kaçan insanlardan yaklaşık 360 bininin Gaziantep’te yaşadığını vurgulayan Büyükelçi Keçeci, üniversite çağındaki gençlerin eğitimi konusunda Gaziantep Üniversitesi’nin de önemli bir misyon üstlendiğini memnuniyetle gördüğünü söyledi.
Rektör Prof. Dr. Ali Gür ise, Gaziantep Üniversitesi’nde bin 800 Suriyeli gencin eğitim – öğretim gördüğünü ifade eden Keçeçi, “Bunlardan bin 612’si çeşitli fakülte ve yüksek okullarımızın öğrencisi. Ayrıca, 8 Arapça program açtık ve bu programlarda da 218 Suriyeli gencimizi eğitiyoruz. Suriye’de savaş bittiği zaman bizim öğrencilerimiz orayı yeniden inşa edecek. Bu gençlerimiz iki ülke arasında barış elçileri de olacak. Biz, Gaziantep Üniversitesi olarak Suriyeli gençlerimize ilk günlerden itibaren kucak açtık, açmaya da devam ediyoruz. TÖMER aracılığıyla Türkçe öğrettiğimiz binlerce gencimiz bugün üniversitelerde eğitim alıyor” diye konuştu.