Günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek üniversite-sanayi işbirliği konseptine göre planlanan, “Çevre Bilimleri ve Enerji Yönetimi” lisansüstü programı HKÜ’de açıldı.
Lisans ve ön lisans programlarını her geçen yıl arttıran Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) lisansüstü programlar içinde önemli çalışmalar yaparak, lisansüstü program sayısını da arttırmaya devam ediyor. Bu bağlamda. Günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek üniversite - sanayi işbirliği konseptine göre planlanan, “Çevre Bilimleri ve Enerji Yönetimi” lisansüstü programı HKÜ’de açıldı.
Çevre mühendisliği konularının yanı sıra enerji - çevre ilişkilerini, çevrenin sağlık, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla kapsamlı olarak incelendiği programın öğrenci kayıtlarının başladığı, yetkililer tarafından açıklandı.
HKÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olan, Enerji ve Çevre Yönetimi Yüksek Lisans Programının temel amacı, sürdürülebilir enerji ve çevre yönetimi kapsamında öğrencileri tam donanımlı olarak sektöre hazırlamak olduğu belirtildi. HKÜ Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu programla ilgili, “Enerji üretimiyle beraber ortaya çıkan birçok çevresel soruna, objektif bir bakış açısıyla çeşitli çözümler üretebilecek uzmanlar yetiştirebilmek en büyük hedefimiz. Ayrıca enerji üretimi, kullanımı esnasında ortaya çıkan su, toprak ve hava kirliliği konularını araştırmak, çeşitli konularda kullanılabilirliği artırmak programın bir diğer amacı arasında yer almaktadır” dedi.
Hedefin çevre yönetimi için gerekli bilgileri kazandırmak olduğunu belirten Karpuzcu, “Mühendislik ve bölüm ile ilgili alanlarda lisans eğitimini tamamlayan bireylere, sürdürülebilir enerji ve çevre yönetimi kapsamında gerekli bilgileri kazandırmak, çevrenin sorunlarına akılcı yöntemlerle çözümler bulmak ve yenilikçi fikirler oluşturmak bölüm çerçevesi içerisinde bizler için son derece önemlidir. Özellikle ülkemizdeki yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanabilmek için çeşitli teknolojilerle ilgili bilgi birikimi oluşturmak ve ilgili konularda araştırma-geliştirme çalışmalarının yapılması için projeler üretmek ve sanayi - üniversite işbirliğini geliştirerek yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm teknolojileri konularında yapılan eğitim ve araştırma faaliyetlerini arttırmak, bu bölümde üzerinde durduğumuz önemli konulardandır” ifadelerini kullandı.
Lisansüstü programının başvurularının 21 Ağustosa kadar devam edeceği belirtilirken, toplamda 10 tezli - 10 tezsiz olarak öğrenci alımının yapılacağı açıklandı. Başvuru yapmak isteyen adayların üniversitenin internet sitesinden online olarak yapabileceği ve merak ettikleri detaylara ulaşabileceği bildirildi.