Hongyang'a kent hakkında bilgi veren Şahin, kültür ve medeniyet şehri Gaziantep'in aynı zamanda bölgenin önemli sanayi ve ticaret kenti olduğunu söyledi. 
Gaziantepli ihracatçıların Çin'e de ihracat yaptığını ifade eden Şahin, "Bu ziyareti fırsata çevirip, karşılıklı işbirliğini kuvvetlendirecek çalışmalar yapabiliriz. İpek Yolu'nun güçlü şekilde yoluna devam etmesi için bu hattı kuvvetlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Çin ile Türkiye ve Gaziantep arasındaki potansiyelin daha da artırılabileceğini vurgulayan Şahin, şehrin ilk kadın milletvekili olarak Meclis'te Çin Dostluk Grubu'nda görev aldığını ve Çin'i yakından inceleme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Yaklaşık iki ay önce de Çin'de yapılan Asya Belediyeler Birliği toplantısına katıldığını anımsatan Şahin, "Dönem başkanlığını Gaziantep olarak biz aldık. Bunu da fırsat bilerek, Gaziantep'te 2016'yı Çin Yılı ilan edebiliriz" diye konuştu.

Türk halkı ile Çin halkının birbirine çok yakın olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Birçok şeyi birlikte yapabilecek gücümüz var. Zaman ortaklık zamanı, koordine olma, gücünü birleştirme zamanı. Bölge açısından Suriye'de ve Irak'ta yaşananlara baktığınız zaman, bölgenin stratejisi açısından bu ilişkilerin çok daha kuvvetli hale gelmesini, Orta Doğu ve dünya barışı açısından çok önemli buluyorum."

Büyükelçi Hongyang da Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir şekilde geliştiğini söyledi.

Çin ve Gaziantep arasındaki dostluğu da derinleştirmek istediklerini ifade eden Hongyang, "Biz bu şehrin olası işbirliği potansiyelini su yüzüne çıkarmak için buradayız. Aramızdaki ilişkilerin içeriğini zenginleştirmek istiyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından Şahin, Büyükelçi Hongyang'a yöresel bakır işi ve kutnu kumaşından kravat hediye etti.