Emekli Tümgeneral Kahraman Güneş, 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ/PDY/Paralel Ordu kalkışması olduğunu ve kara propaganda ile Cumhuriyetçi/Atatürkçü hareket gibi gösterilmek istendiğini söyledi.
Edephaber internet sitesine özel açıklamalarda bulunan Emekli Tümgeneral Kahraman Güneş, ”Tarihimizin en önemli bir darboğazından geçiyoruz, herkes sorumluluk almalıdır. FETÖ mensupları TSK’daki kritik kadrolardan temizlenirse hiç bir zafiyet olmaz. Daha da güçleniriz” dedi.
Güneş, “Allah büyüktür, dedik ve Allah’a sığındık, bu melunların şer ve tuzağından. Bize tuzak kuranların görebildiğimiz kısmı şuan da Allah’ın izniyle hak ettikleri sonuçla karşı karşıya, Onların arkasındakilere ve esas sorumlulara da sıra gelecek. Milletin temsilinin kalpgahına TBMM’ne yaptıkları acımasız ve vazgeçmez hava saldırılarına şahit olduk. Oyunları da ortaya çıkacak. Türk Milleti büyüktür bunun da üstesinden gelecek” şeklinde konuştu.
‘‘Bunlar Atatürkçü değil’’
Bu darbenin olabileceğini ve TSK içindeki yapılanmanın devasa boyutlarını anlattığı zaman inanmayan kişi ve kurumlar olduğuna dikkat çeken Güneş, “Tekrar hatırlatıyorum. Hiç kimse tereddüt etmesin bu bir FETÖ/PDY/Paralel Ordu darbesidir ve yakalananlar da kara propaganda yapıldığı gibi Cumhuriyetçi, Atatürkçü değiller, en azından benim tanıdıklarım hiç değil” ifadelerini kullandı.
‘‘Her şey daha iyi olacak. milletimiz sonsuza dek baki kalacak’’
Bu cuntacı darbe girişiminin bir yönüyle hayırlara da vesile olabileceğine dikkat çeken Güneş, “Ordumuzun ana gövdesi çok sağlamdır. Yaklaşık 50 bin subay ve 150 bin astsubay ve uzman personelimiz var. 78 milyon yedek askerimiz var. FETÖ mensupları TSK’daki kritik kadrolardan temizlenirse hiç bir zafiyet olmaz. Daha da güçleniriz. Daha önce de bu kanserli yapının temizlenmesi gerektiğini ifade etmiştim. Hükumetimiz Ordu’da FETÖ kadrolarının kendisini nasıl aldattığını ve onların eliyle Ordu’dan gerçek vatansever ve milliyetçi kadroları Nasıl tasfiye ettiği hatasını görüp hatasından dönmelidir. Gerekirse yasal düzenleme yapılmalıdır. Tarihimizin en önemli bir darboğazından geçiyoruz, herkes sorumluluk almalıdır” diye konuştu.