Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlenen “ Kurum içi Uygulamalı İleri Düzey Word-Excel Eğitim Semineri” Projesinin kapanış töreni GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Dört gün boyunca Eğitmen Ömer Bağcı tarafından Bilgi İşlem Daire Başkanlığında verilen eğitimin sonunda 100 personele sertifikaları verildi. Sertifika töreninde konuşan Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Vali Yardımcısı şapkasından ziyade İpekyolu Genel Sekreteri şapkasını giyerek geldiğini ve bundan da çok büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın 2010 yılında kurulduğundan bu yana çeşitli projelerde katılımcıların da katkıları dahil olmak üzere 2015 yılı sonuna kadar 144 milyon Türk Lirası miktarında çevresel kalkınmaya katkıda bulunduğunu ifade eden Aladağ, bu çerçevede İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın çeşitli kurumlara teknik destek sağladığını söyledi. Bu eğitim programının da teknik destek programları çerçevesinde yürütülen bir hizmet olduğunu belirten Aladağ, “Günümüzde artık bilgisayarı, bilgi işlem sistemlerinin tam kapasiteyle kullanma konusunda kurumların çok duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor. Genel çerçevemiz, bir yayında izlediğim şekliyle ilkokul öğrencilerimizin bilgi işlem aparatlarını yüksek yetkinlikle kullanımı yüzde bir oranında. Bunu çocukluktan başlayarak mutlaka artırmamız lazım” diye konuştu.
Türkiye’nin gelecek vizyonunu oluşturmak için bölgesel kalkınma hamleleri yaptığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ali Gür, bu bölgesel kalkınma hamlelerini yaparken de bölgelere inisiyatif verildiğini, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın da bu bölge kalkınma hamlelerinin en önemli lokomotiflerinin başında geldiğini vurguladı.
Prof. Dr. Gür, “İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda devletimiz kurumlarına yaptıkları projeler kapsamında destek veriyor. İşte böylesine güzel bir projeyle de İpekyolu Kalkınma Ajansı üniversitemizin bu projesine destek verdi. Genellikle bu programa katılan bilgisayar işletmeni arkadaşlarımız ama illa bilgisayar işletmeni olması gerekmiyor. Şu anda üç yaşındaki çocuğunuz bile Ipad’de resim denemeleri yapabiliyorsa normal bir lise eğitiminde bile hesaplar artık online sistem üzerinden takip edilebiliyorsa burada sizlerin ve bizlerin teknolojiden uzak yaşaması mümkün değil. O zaman bunu biraz daha kurumsallaştırmalıyız ve yaptıklarımızı farkındalık oluşması açısından önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
Word- Excel programının hepimizin günlük hayatta en çok kullandığı programlar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gür, projeye katkı sağlayan İpekyolu Kalkınma Ajansına, Eğitmen Ömer Bağcı’ya, projeyi hazırlayan İpek Kervancıoğlu ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti.
Ev sahipliği için Gaziantep Üniversitesi’ne teşekkür eden Eğitmen Ömer Bağcı, verimli ve güzel geçen bir eğitim olduğunu belirterek, “Kullandığınız programların daha verimli daha hızlı çalışmanız için neler gerektiği konusunda beraber çalışma yaptık. Derse katılımlarınız ve Gaziantep’teki misafirliğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.