Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrası OHAL kararı alınmasını değerlendiren Gaziantep Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, "OHAL kararı, devlet mekanizmalarının hızlanması, huzur ve güven ortamının en hızlı ve güvenli şekilde sağlanmasına yönelik alınmıştır" dedi.
OHAL’nin günlük yaşamı hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söyleyen Koçer, "OHAL günlük yaşamı asla olumsuz etkilemeyecek, tam aksine muhtemel olumsuzlukların önüne geçebilmek için Valilere verilecek yetki yoluyla devlet mekanizmasını hızlandıracak ve güvenlik tedbirlerinin en hızlı şekilde hayata geçirilmesiyle siyasi ve ekonomik istikrarın sürmesini, sekteye uğramamasını sağlayacaktır. Endişe ve çekinceye mahal asla yoktur. OHAL’in üretimi, sanayimizi, ihracatımızı olumsuz etkilemesi söz konusu olmayacaktır. Dolarda meydana gelen ve tamamen spekülatif olan artış en kısa zamanda normal seyrine dönecektir. Piyasalarda normal akış dışında hiçbir olağan dışılığın yaşanmayacağına inanıyorum. Darbe girişimi sonrası alınan ekonomik tedbirler de tamamen güvenliği ve istikrarı sağlamaya yöneliktir. Tasarrufları arttırıcı teşvikler ve yapısal reformlar hayata geçmeye devam edecek. Merkez Bankasının almış olduğu çeyrek puanlık son faiz indirimi de son derece pozitiftir. Bu Türkiye’nin ekonomik açıdan kendine duyduğu güvenin çok açık bir ifadesidir" şeklinde konuştu.
OHAL’in 15 Temmuz gecesi yaşananlardan sonra normalleşme süreci için bir zaruret olduğunu düşündüğünü söyleyen Koçer, "Devletimize ihtiyacı olan bu desteği sağlamak için bugün Meclis Genel Kurulunda görüşülecek OHAL kararının yürürlüğe girmesi için oyumuzu verip ülkemizin huzuru ve güveni için gereken her şeyin yapılmasını destekleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızdan bu sürece destek olmalarını birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.