Türkiye genelindeki tüm Gaziantepliler için Aile ve Sosyal Hizmetler Federasyonu kuruluyor.
Türkiye Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Gaziantep İşadamları Federasyonu’nun ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Federasyonu’nun da faaliyete geçirileceğini söyledi.
Başta Gaziantep olmak üzere Türkiye’nin tüm illerindeki hemşehrilerinin yaşadıkları ilin dışındaki ihtiyaçları için yardımcı olacak bir federasyon olacağını belirten Başkan Özaygut, "Federasyon olarak, çıkmış olduğumuz yolda, Gaziantepli hemşehrilerimize destek olmak ve Gaziantep’i tanıtmak amacıyla mücadelemizi her geçen gün arttırarak devam etmekteyiz. Gazi şehrimize yakışan ve gurbette olan hemşehrilerimizi kurumsal bir yapı ile temsil etmek gayesi hedeflerimizi büyütme yoluna gitmiştir. Gurbette olan esnafımız ve iş adamlarımızı ortak bir platformda daha büyük hamleler yapmak, birlik içerisinde kenetlenmek için Gaziantepli is adamlarımızı Federasyon çatısı altında birleşmesini arzu etmiştik. Hamt olsun ki bu hedefimizi gerceklestiriyoruz. Yine Gaziantep aile yapısı ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi belirleyip, el uzatmak Gaziantep içerisinde ve dışarısında şifa arayan hemşehrilerimize yardımcı olmak ve örf adetlerimizi en iyi şekilde yaşamak, yaşatmak amacıyla Aile ve sosyal Hizmetler Federasyonumuzu faaliyete geçiriyoruz" dedi.
Özaygut, konfederasyon müjdesini de vererek, "Bu kurumsal yapı ile daha faydalı işler yapmak adına ayrıca Türkiye Gaziantep konfederasyonumuzu kurma imkanımız hasıl olmuştur. Gazi şehrimizi son dönemde haksiz bir şekilde karalama ve algı ile karşı karşıya bulunmaktadır. Kahramanlığı ve çalışkanlığı ile dünya da eşi benzeri olmayan bu güzel memleketimizi, il dışında da hak ettiği yeri almasına var gücümüzle her zamankinden daha fazla çalışacağız. Bu büyük ailede yer almak isteyen tüm derneklerimizi birlik ve beraberliğe davet ediyoruz" dedi.