Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Demokrasi Meydanı'nı genişletme çalışmaları kapsamında, merkez Şahinbey ilçesindeki halk arasında "bedesten" olarak bilinen ve bir süredir atıl şekilde bekleyen AVM'nin 14 Şubatta  Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın katılımıyla başlayan yıkımı sürüyor. 

Yıkım işlemleri sona yaklaşılan, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu AVM'nin yerine çınar ağacı dikilecek ve park olarak halka açılacak. AVM'nin alt katındaki otopark ise Gaziantep halkına hizmet vermeye devam edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her şehir meydanlarıyla ünlü olduğunu belirterek Gaziantep'i de bu anlamda gelişmeye devam edeceklerini vurguladı.

Çalışmalar tamamlandığında Demokrasi Meydanı'nın kente yakışır hale getirileceğini ve yaşayan meydan haline dönüştürüleceğini anlatan Şahin, kent merkezinde 1990'lı yıllarda yapılan AVM'nin artık modern dünyaya ayak uyduramadığını ve bölgenin ağaçlandırılıp Demokrasi Meydanı'na dahil edilmesiyle tarihi Gaziantep yapısının yeniden ön plana çıkacağını kaydetti.