Gaziantep'te, yazar Ahmet Ümit'in genel koordinatörlüğünü üstlendiği "Kitap Festivali", 2-4 Mayıs'ta yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte bir otelde düzenlenen basın toplantısında, sanayiyi sanatla ticareti de tiyatro ve şiirle bütünleştirmek istediklerini söyledi.

Şehrin tarih ve medeniyetini çok iyi okumak gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Gaziantep, sanayi ve ticarette elde ettiği başarıyı kültür ve sanatta da yakalayacaktır. Sanayi ve ticarette olduğu gibi kültür ve sanatta da zengin olmak istiyoruz. Kalkınmayı bir bütün olarak görüyoruz. Sanayimizle nasıl övünüyorsak bunu kültür ve sanatta da yapmalıyız. Sanayiyi sanatla ticareti de tiyatro, şiirle bütünleştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle festival düzenleme karar verdik. Bunu şehrin geleceği için çok önemli görüyoruz. Amacımız; ülkemizin yetiştirdiği şair ve yazarları halkımızla bir araya getirmek. Birincisini yapacağımız festivali gelecek yıllarda daha da büyütmek istiyoruz."

Kentin kültür hayatını, ticaret ve sanayi hayatı kadar önemsediklerini anlatan Şahin, bundan dolayı eski adliye binasını kültür merkezine dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.

Ümit ise bu festivalle dünyanın ilgisini çekeceklerini ve gelecek yıl organizasyonun daha da büyüyeceğini dile getirdi.

Gelecek sene festivale dünyanın ünlü yazarlarını Gaziantep'e getireceklerini bildiren Ümit, "Çok güçlü bir sanayiye sahibiz. Günümüzde lokal kaldığınız zaman sanayinin güçlü olması bir anlam taşımıyor. Bir süre sonra eksik de kalabiliyor. Gaziantep'i marka, dünya kültür başkentine dönüştürmeliyiz. Gaziantep'ten bir New York, Paris çıkmayabilir ama bir Milano çıkabilir. Bütün çalışmalarımız bu yönde, bunu yapabiliriz" ifadesini kullandı.