Özdağ, mazbatasını aldıktan sonra Gaziantep Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Bir gazetecinin "MHP'de genel başkanlığa adınız geçiyor. Bu konuda bir açıklamanız olacak mı" sorusunu üzerine Özdağ, şöyle yanıtladı:

"Sayın Genel Başkan'ımız görevinin başındadır. Bu konuları değerlendirmek üzere cumartesi ve pazar Merkez Yürütme Kurulunu ve bütün il başkanlarını davet etmiştir. Sayın Genel Başkan'ımızın başkanlığında hafta sonu yapılacak bu toplantılarda, neden bu noktaya gelindiği değerlendirilecektir. Bunun dışında bir değerlendirme yapmayacağım" şeklinde konuştu.

Özdağ, seçimin Ankara'da yaşanan patlama gibi çok vahşi bir katliamla hafızalarda kalacağını ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i seçim değerlendirmesinden dolayı eleştiren Özdağ, Şahin'in açıklamalarının siyasi etik sınırlarını zorladığını iddia etti. Özdağ, şöyle konuştu:

"Hanımefendi, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını değerlendirirken, İslam tarihinden karşılaştırmalarla bir değerlendirme yaptı. Siyasi tarihimizde buna benzer bir lafı çok fazla hatırlamıyorum. Bütün şehri temsil etmesi gereken bir mevkide bulunan hanımefendi, şehrin yüzde 40'ını sanki İslam dışı bir pozisyona itti. AKP'ye oy vermeyenlerin İslam dinine mensup olmadıklarını ima edecek bir değerlendirme yaptı. Türkiye'nin de yüzde 50'sinden fazlasını aynı şekilde değerlendirdiğini ima etti. Bu doğrusu kabul edilebilir değildir. Öncelikle Sayın Başkan'ın ben bu değerlendirmesinden dolayı Gaziantep ve Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Çok ayıp olmuştur. Bu ayıbı dilerim yapacağı açıklamayla telafi eder."

Özdağ, seçim sonrasında bazı AK Parti'li belediye başkanlarının kendisini arayarak kutladığını ifade ederek, onlara ve kendisine destek veren partililere teşekkür etti.